Imagikata

Imagikata Sebuah antologi cerpen, so normal lah kalau ada sesetengah cerpen yang best dan sesetengah yang tidak Tapi buku ni, banyak yang tak best berbanding dengan yang best Mungkin sebab bukan genre yang saya minat Antara cerpen2 yang best dalam buku ni Hari hari hari ini Zaki Zainol Cincin Shariman Ismadi Ismail 3.75 bintang Best Books, Imagikata Author Bahruddin Bekri This Is Very Good And Becomes The Main Topic To Read, The Readers Are Very Takjup And Always Take Inspiration From The Contents Of The Book Imagikata , Essay By Bahruddin Bekri Is Now On Our Website And You Can Download It By Register What Are You Waiting For Please Read And Make A Refission For You 3.5 Ada 16 cerpen kesemuanya Hampir semuanya menarik perhatian saya Ada yang saya faham, ada yang saya cuba fahamkan, ada yang saya berusaha untuk faham, ada yang saya tidak faham dan ada yang saya tak faham kenapa begitu susah untuk saya faham Membaca sastera sai fai membuatkan minda saya perlu bekerja keras sedikit untuk membawa imaginasi saya keluar daripada kebiasannya jika kisah yang dilakarkan tidak mampu saya hadam dengan mudah Tetapi ini sesuatu yang bagus jadi saya membuat keputusan akan membaca juga genre ini sekali sekala.Antara cerpen cerpen dalam naskah ini 1 Daerah Sebalik Tembok Arif zulkifli Apa yang Ben harapkan disebalik tembok bukan realiti yang dia fikirkan selama ini Kasihan kau Ben 2 Saka Khairul Nizam Khairani Apa yang berlaku atas izin Nya jua 3 Siapa Manusia, Siapa Binatang Nor Azida Ishak Dalam fikiran saya, cerpen ini cuba nak sampaikan bahawa manusia itu kadang kadang bersifat lagi teruk daripada binatang Saya tak jangka ada eksperimen pula disebaliknya.4 Cincin Shariman Ismadi Ismail Ada pengajaran yang boleh dipelajari5 Hari Hari Hari Ini Zaki Zainol Saya kurang pasti jika saya benar benar faham cerpen ini tetapi saya suka kisah ini.6 Bajak Hutan Amir Husaini Antara kisah yang mudah saya fahami Ada 10 lagi cerpen lain yang menarik.. Watch out for Fahmi s Pantomim So so good membuka minda Jarang aku nak baca cerita jenis sai fai ni Tapi yang ni memang berbaloi untuk dibaca. Mind blown Seperti tajuk buku, cerpen cerpen di dalam buku ini memang penuh dengan imaginasi Seronok sangat dapat baca buku ni.Terdapat 16 buah cerpen Berikut adalah cerpen yang menarik hati saye Saka Khairul Nizam KhairaniSaye fikir Saka adalah sebuah cerpen seram tapi sebenarnya bukan Menarik apabila penulis menerangkan yang Saka itu kelihatan seperti seorang pahlawan Melayu Selalunya, jika saka disebut, mulalah gambaran yang penuh seram bermain di minda Tetapi tidak untuk cerpen ini.Siapa Manusia, Siapa Binatang Nor Azida IshakBayangkan, DNA seorang ayah dimasukkan ke dalam anjing untuk sebuah projek sains Hah Tapi itulah yang terjadi di dalam cerita ini Saye tak sangka yang cerita ini sebegitu rupa sebab di awal pembacaan, cerita macam biasa aje.Pantomim Fahmi MustaffaJika suatu hari nanti, robot yang diciptakan oleh manusia menakluki bumi, apa yang akan awak buat Saye sendiri tak tahu ape yang saye akan buat Barang yang dicipta menakluki sang pencipta Lawan tokey kan 3.45 untuk Imagikata Seperti biasa, andai ianya sebuah buku antalogi, pasti ada beberapa kipsen yang tidak mampu memuaskan hati kita Ala macam orang selalu cakap, citarasa setiap manusia kan berbeza beza Aku suka makan belacan, takkanlah kau yang tak pandai makan belacan aku nak paksa makan Kan Ada beberapa cerpen yang potensinya sangat tinggi Andai dikembangkan menjadi sebuah cerita panjang, pasti lebih menarik Ada juga yang aku rasa, biar saja ia sebagai cerpen Mungkin itu lebih sesuai.Tapi usaha Penerbit X untuk menghasilkan karya karya saifai dan thriller di Malaysia, memang patut dipuji Moga lepas ni lebih banyak naskah saifai yang berkualiti dan best yang boleh ditemui Dan moga juga ramai pembaca cuba membuang pandangan yang melekat di dalam minda bahawa cerita saifai pasti hanya cerita yang akan membuatkan kita lemas dan bosan di dalam imaginasi penulis saja Apa apa pun korang cubalah baca buku ini Mana tahu korang suka Peace Sastera SaiFai Jaga jaga dengan genre yang akan meledak dan akan tumbuh seperti cendawan selepas hujan Penulis penulis yang sesuatu Sesiapa baru nak berjinak dengan genre ini bolehlah mencuba naskhah Imagikata.Banyak cerpen cerpen yang terkesan di dalam naskhah ini, tetapi biarlah tidak dinyatakan di sini supaya adil dengan semua penulis disebabkan mereka semua telah merangka cerpen dengan baik sekali Bukan senang nak melahirkan imaginasi yang tinggi dan mereka satu dunia yang lain yang tak tercapai dek akal fikiran Semoga lahirnya naskhah ini, lahir jugalah bijak pandai dalam sains yang menulis untuk menyumbang sesuatu pada khazanah kesusasteraan negara.

Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Imagikata book, this is one of the most wanted Bahruddin Bekri author readers around the world.

➛ [KINDLE] ❅ Imagikata  By Bahruddin Bekri ➥ – Hookupgoldmilf.info
  • Paperback
  • 264 pages
  • Imagikata
  • Bahruddin Bekri
  • Malay
  • 21 February 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *